VKDMEGALO Groomers Kosmos
Greek Dutch English German Russian Turkish
kouzina 00CharismaMikro VKDMarket2 StathisAndreas Groomers03 Dodekanisos00

Αντιπεριφέρεια και ΚΤΕΛ Σάμου τα βρήκαν (προσωρινά) για τις μεταφορές των μαθητών. Η προσπάθεια συνεχίζεται…

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκαν τηλεφωνικά ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης και ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Σάμου κ. Βαγγέλης Χατζηφωτίου, σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε. Αυτό της μη μεταφοράς μαθητών από τις κατοικίες τους στις έδρες των σχολείων λόγω οφειλομένων χρημάτων στους μετόχους του ΚΤΕΛ Σάμου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης είπε:

«Η συνάντηση πήγε καλά και δόθηκαν οι αμοιβαίες διευκρινήσεις και από τις δύο πλευρές. Το δημόσιο μπλέκει λίγο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και κάποια πράγματα καθυστερούν, όμως τέλος καλό, όλα καλά. Φαντάζομαι ότι δεν θα προκύψει κάποιο άλλο θέμα μέσα στην σχολική χρονιά. Το έργο με το ΚΤΕΛ πάει με παράταση των προηγούμενων συμβάσεων.

Στην Ικαρία είναι ένα ιδιόρρυθμο καθεστώς, εκεί αντιμετώπισα αρκετά προβλήματα, βέβαια έχω δώσει λύσεις σε κάποιες γραμμές. Σε μια περίπτωση είχαμε μια ασθένεια ενός λεωφορειούχου, που όμως λύθηκε, κάποιες φορές παρακαλώντας κάποιον να πάρει την συγκεκριμένη γραμμή, επειδή η τιμή είναι πολύ χαμηλή. Λύθηκε και το πρόβλημα με την άλλη γραμμή του ΕΠΑΛ, που είχε αρκετά παιδιά, γιατί δεν μπορούσαν να τα βρουν οι δύο συνέταιροι που είχαν αναλάβει την γραμμή».

«Οι υπηρεσίες μας προκήρυξαν διαγωνισμό για κάποιες γραμμές, περίπου 8 και δεν εμφανίστηκε κανείς να δώσει προσφορά. Τα μόνα μέσα και όπλα που έχει ο Αντιπεριφερειάρχης, γιατί έχει ευθύνη για την μεταφορά των παιδιών…» αφού δεν υπάρχουν τα υπόλοιπα μέσα, το μόνο που μένει είναι το γονικό επίδομα».

Το κράτος έχει προϋπολογισμό για την μεταφορά των μαθητών 948.509,43€, για το νομό Σάμου.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Σάμου κ. Βαγγέλης Χατζηφωτίου είπε:

«Δυστυχώς από το νομικό πλαίσιο του ζητήματος, αν τα έγγραφα δεν είναι όπως πρέπει και δεν κοπούν τιμολόγια να πληρωθούμε και εμείς μέχρι τις 15-20 Δεκεμβρίου, μετά καλώς ή κακώς έχουμε τις άδεις των Χριστουγέννων θα έχουμε μία υπολειτουργία των υπηρεσιών, οπότε πάμε σε άλλο μοτίβο.

Όταν λοιπόν κλείσει η χρονιά αυτή, αναγκαστικά θέλοντας και μη πρέπει η επόμενη πληρωμή να ξεκινήσει τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου και τότε βγαίνει ο καινούργιος προϋπολογισμός. Άρα αν δεν τρέξουμε να προλάβουμε κάποια θέματα τώρα, τις επόμενες ημέρες, μετά μακρηγορεί πολύ το θέμα και θα ήταν πολύ πιο σοβαρό.

Εμείς λοιπόν είχαμε ζητήσει και είχαμε κάνει κάποιες συναντήσεις, είχαμε επισημάνει κάποια σημεία, είχαμε κάνει κάποιες προτάσεις, αλλά για κάποιους λόγους δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν.  

Σήμερα που στη συγκέντρωση ήταν παρών και ο νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας κ. Σφαντός, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι κάποια πράγματα μπορούν να λυθούν πιο γρήγορα και λάβαμε την διαβεβαίωση ότι τις επόμενες ημέρες θα κλείσουν τα προβλήματα αυτά, θα προχωρήσει το ζήτημα κανονικά, ώστε να είμαστε κι εμείς διασφαλισμένοι για το έργο που κάνουμε.  

Να σημειώσουμε ότι στο παρελθόν έχουμε χάσει πάρα πολλά χρήματα, όπως το 2011 που χάσαμε ένα ποσό αξίας των 200.000€».

Υπάρχουν κάποιες γραμμές που ήταν ασύμφορες, οπότε εκεί πηγαίνει κάποιο ταξί ή κάποιο μικρό λεωφορείο, αυτή την στιγμή όμως, τα ΚΤΕΛ έχουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στο νησί με περίπου 37 δρομολόγια.

«Είμαστε σε ανοιχτή συνεργασία με όλους τους φορείς της Σάμου, με συναντήσεις και συνομιλίες και είδαμε ότι ήταν άκαρπες κάποιες διαδικασίες, είχαμε στείλει και έγγραφο το οποίο πλαισιώναμε αυτά που λέμε, ότι ειδοποιούμε και ενημερώνουμε και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και αφού λοιπόν είδαμε μια απραγία σε κάποια χρονικά περιθώρια που είχαμε δώσει, αναγκαστήκαμε σήμερα να σταματήσουμε το οποίο κακώς, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν η μόνη κίνηση που θεωρώ θα μπορούσε να κλείσει κάποια ζητήματα. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να φτάνουμε στα άκρα, αλλά έπρεπε και εμείς κάπου να ζορίσουμε τα πράγματα, γιατί θα υπήρχε πρόβλημα σοβαρότατο».

Τα παιδιά θα ξεκινήσουν κανονικά, «θεωρώ ότι μιλάμε έντιμα, η συζήτηση που είχαμε ήταν αρκετοί εμπλεκόμενοι για το θέμα αυτό και βάση του νομικού συμβούλου θεωρώ πως ξεπεραστήκανε τα ζητήματα».     

VKDMarketMegalo   

telion COFFEE ISLAND GroomersKato

Ακουστε Ζωντανα!

Επικοινωνία

Samos Today

Θ.Σοφούλη 155
83100 Σάμος
Τηλ. +30 22730 87966 & 87967

Mail: info@samostoday.gr

Βρείτε μας στο Facebook