Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«η Σάμος αλλάΖΕΙ» για την επίσκεψη του ΥΜΕΠΟ Δημήτρη Βίτσα στη Σάμο

«η Σάμος αλλάΖΕΙ» για την επίσκεψη του ΥΜΕΠΟ Δημήτρη Βίτσα στη Σάμο

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΥΜΕΠΟ) κ. Βίτσας ήρθε στη Σάμο για να λύσει επιτέλους το μεγάλο πρόβλημα του πρoσφυγικού / μεταναστευτικού. 

1. Υπέγραψε τα συμβόλαια για την ενοικίαση έκτασης στη Ζερβού (σφαγεία Κνήτη) για την μετεγκατάσταση του ΚΥΤ και εντός ημερών θα έρθουν μηχανικοί για τη μελέτη. Η νέα Δομή, θα παρέχει αξιοπρεπείς ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για 1000 άτομα, με πλήρη πρωτοβάθμια υγειονομική υποστήριξη στους διαμένοντες και ενισχυμένες υπηρεσίες ασύλου για γρήγορη εκδίκαση των υποθέσεων.

2. Το υπάρχον Hotspot στην πρωτεύουσα θα καταργηθεί μόλις ετοιμαστεί το νέο ΚΥΤ στη Ζερβού και η έκταση θα παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Δήμο για να εκπονηθούν μελέτες για δημιουργία στο χώρο αυτό υποδομές άθλησης και νεολαίας.

3. Οι πρόσφυγες που θα εισέρχονται στα Δωδεκάνησα (π.χ. στο Αγαθονήσι)  θα πηγαίνουν για ταυτοποίηση σε ΚΥΤ Λέρου ή Κω.
4. Μετακίνησε σήμερα 500 άτομα με 2 αρματαγωγά και τις προσεχείς ημέρες θα συνεχίζεται η αποσυμφόρηση, μέχρι ότου ο αριθμός τους να πέσει κάτω των 700, που είναι η δυναμικότητα του 
hotspot.
5. Αίρεται η άρση του γεωγραφικού περιορισμού, ώστε σε περιπτώσεις μεγάλων ροών να μην έχουμε υπερπληθυσμό που υπερβαίνει τη χωρητικότητα του ΚΥΤ.

Οι προτάσεις της δημοτικής μας κίνησης "η Σάμος αλλάΖΕΙ" υλοποιούνται, ενώ οι τοπικοί άρχοντες του νησιού, Aντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος, κάνουν αντίσταση στα «χαρακώματα» της Ζερβού ο ένας και προεκλογικές περιοδείες ο άλλος και δεν συνάντησαν ως όφειλαν, ως θεσμικοί εκπρόσωποι του νησιού, τον ΥΜΕΠΟ κ. Βίτσα.

00VKDMarket