Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαϊκοί αγώνες δρόμου «Γρηγόρη Τσικριτέα»: Να τιμήσουμε την μνήμη του με ευρεία συμμετοχή και επιτυχημένους αγώνες

Συνέντευξη τύπου με αφορμή τους Λαϊκούς αγώνες δρόμου «Γρηγόρης Τσικριτέας», δόθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου, στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκου Κατρακάζου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Κυριαζή, του εφόρου της Α.Σ.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ κ. Μανώλη Βαλαγεωργίου και της κόρης του εκλιπόντος Γρηγόρη Τσικριτέα, Βασιλικής.

Ο κ. Κατρακάζος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι και φέτος μπορούμε ως Π.Ε. να είμαστε αρωγοί σε ένα σημαντικό γεγονός του τόπου μας. Για ένα πολύ σημαντικό συμπατριώτη μας, το Γρηγόρη Τσικριτέα, ο οποίος μας βλέπει από ψηλά και προφανώς χαίρεται, γιατί μπορούμε όλοι το όνειρό του, την ιδέα του για μαζικό αθλητισμό, να την υποστηρίζουμε στο μέτρο του δυνατού.

Βεβαίως, ένα μεγάλο μπράβο ανήκει στην «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» η οποία σηκώνει πραγματικά όλο το βάρος της διοργάνωσης και πιστεύω το σημαντικότερο όλων είναι, να είναι μαζικοί αυτοί οι αγώνες, να υπάρχει συμμετοχή από όλους γιατί αυτή τη μαζικότητα και αυτή την ευρεία συμμετοχή σίγουρα θα επιζητούσε και αγωνίστηκε γι’ αυτό και ο Γρηγόρης Τσικριτέας.

Ως Π.Ε. Σάμου και Περιφέρεια, πάντα προσπαθήσαμε να είμαστε δίπλα στον αθλητισμό, παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε άμεση αρμοδιότητα, αρωγοί στο μέτρο του δυνατού και να βοηθάμε τέτοιου είδους διοργανώσεις, οι οποίες σίγουρα προάγουν το άθλημα, σίγουρα προάγουν την άθληση με την ευρύτερη έννοια και βεβαίως μας βρίσκουν σύμφωνους στο πνεύμα του Γρηγόρη Τσικριτέα , που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε και πιστεύουμε ότι θα είναι πάντα ανάμεσα μας. Είχα μια ιδιαίτερα προσωπική σχέση με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, τον οποίο θαύμαζα γιατί ήταν αεικίνητος, γιατί αγάπησε τον τόπο που ήρθε, γιατί έγινε πιο Σαμιώτης από εμάς. Εύχομαι να τιμήσουμε την μνήμη του με ευρεία συμμετοχή και επιτυχημένους αγώνες».

00AgonesTsikritea01

Ο κ. Βαλαγεωργίου ως εκπρόσωπος της Αναγέννησης ευχαρίστησε την Π.Ε. Σάμου και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κατρακάζο για την ανταπόκριση στην έκκληση να μπει ως συνδιοργανωτής και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και να αναλάβει ένα μεγάλο οικονομικό βάρος των αγώνων. «Ευχαριστούμε εκ των προτέρων την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου και το Λιμεναρχείο για τη συνεργασία, ευελπιστώντας ότι την Κυριακή θα πράξουν τα δέοντα για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, με την κυκλοφοριακή ρύθμιση. Επίσης και την Ε.Ο.Δ Σάμου που είναι κοντά σε κάθε κάλεσμα μας για την ασφάλεια των αθλητών».

Η Βασιλική Τσικριτέα, με τη σειρά της ευχαρίστησε όλους όσους βοηθούν στη διεξαγωγή της διοργάνωσης , καθώς και τον κόσμο που θα συμμετάσχει. «Αυτό που θα ήθελα να θυμίσω σε όλους είναι ότι, κάποιος μπορεί να ξεκινήσει να αθλείται με αφορμή αυτή τη διοργάνωση και άλλες παρόμοιες, όμως μετά σταματάνε. Το σημαντικό όμως είναι πως η άσκηση είναι για όλους, δεν είναι μόνο για όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα αγώνα. Η άσκηση προάγει την υγεία και βοηθάει στην ποιότητα ζωής».

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Απριλίου, με ώρα έναρξης 10π.μ. με αφετηρία και τερματισμό στην πλατεία Πυθαγόρα, με συνδιοργανωτές την Α.Σ.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, τον ΕΟΠΣ Σάμου και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Π.Ε Σάμου), ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά απινιδωτή.

Ελένη Χατζηγεωργίου

dreams3