Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός κινδύνου 44χρονος Πορτογάλος της Frontex - Ερωτήματα για την ασφάλεια του Περιμετρικού. Η επικινδυνότητα του δρόμου είχε επισημανθεί με δημοσίευμα

Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας 44χρονου Πορτογάλου, που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σάμου μετά από αυτοκινητικό ατύχημα την 21η Ιουλίου στην περιμετρική οδό στο Βαθύ. Ερωτήματα για την ασφάλεια του δρόμου.

Στο Νοσοκομείο Σάμου μεταφέρθηκε την Παρασκευή, 21 Ιουλίου, μετά από αυτοκινητικό ατύχημα, ένας 44χρονος Πορτογάλος που υπηρετεί στη δύναμη της Frontex στη Σάμο. Το ατύχημα σημειώθηκε στην περιμετρική οδό της πρωτεύουσας, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με όχημα που οδηγούσε ο ίδιος, ενώ βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πορτογάλος φέρεται να έπεσε πάνω στους ογκόλιθους και τα υλικά που κλείνουν σημεία του δρόμου λόγω κατολίσθησης. 

Αρχικά ο τραυματισμός του κρίθηκε σοβαρός και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ υπήρξαν σκέψεις και για μεταφορά του στην Αθήνα. Κάτι τέτοιο δε συνέβη, αφού ο γιατρός της ΜΕΘ, Φάμπιο Τζαρντίνα, και το προσωπικό απέδειξαν ακόμη μια φορά το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας, που είναι σε θέση να προσφέρει το Νοσοκομείο μας. Η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε σταδιακά μέχρι του σημείου της αποσωλήνωσης και της εξόδου από τη μονάδα. 

00AtiximaPerimetriki

Σήμερα, έχοντας ξεφύγει τον κίνδυνο, νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική, έχοντας από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό του τη σύζυγό του που βρίσκεται στο νησί. 

Την πορεία της υγείας παρακολουθεί και η πορτογαλική πρεσβεία στην Αθήνα, όπου διά μέσω του Λιμεναρχείου Σάμου, πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση γνωστοποίηση της προόδου που σημειώνει ο ασθενής.

Ερωτήματα παραμένουν για την κατάσταση του συγκεκριμένου δρόμου που χρησιμοποιείται μεν, αλλά το ένα ρεύμα του παραμένει σε μερικά σημεία κλειστό λόγω κατολίσθησης.  Θα γίνει επιτέλους αποκατάσταση του δρόμου; Υπάρχει κίνδυνος νέας μελλοντικής κατολίσθησης; Γιατί τόσο καιρό δεν έχουν απομακρυνθεί τα βράχια και τέλος ποιος είναι υπεύθυνος σε περίπτωση ατυχήματος; 

Πηγή: samiakonvima.blogspot.gr

00PerimetrikiVatheos04

Σημείωση: Το συγκεκριμένο ατύχημα συνέβη στις 21 Ιουλ 2017 περίπου στις 10 το βράδυ. Με το δημοσίευμα που είχαμε αναρτήσει στις 22 Μαϊου 2017 και μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, είχαμε επισημάνει τους κινδύνους της μη σήμανσης επικινδυνότητας του συγκεκριμένου δρόμου και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε δύο μήνες αργότερα.

Περιμετρική Βαθέος. Στο διάβα της πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός

Αλέξης Κομνηνός