Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με κατάνυξη η έξοδος και η περιφορά του Επιταφίου της Θεοτόκου στο Καρλόβασι

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καρλόβασι χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου.

Αμέσως μετά ακολούθησε η έξοδος και η περιφορά του Επιταφίου της Θεοτόκου σε δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού στο Καρλόβασι.

«Δεν μας εγκατέλειψε ποτέ η Παναγία μας παρά τα πολλά μας ατοπήματα, αλλά παραβλέπει αυτά ως κοσμική μητέρα, ως συμπονετική μάνα» ανέφερε στο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος.

0014AugKarlovasi02

Μετά την περιφορά του Επιταφίου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Καρλοβάσου «Κλεάνθης ο Σάμιος», ο Επιτάφιος τοποθετήθηκε στην είσοδο του Ιερού Ναού, και όλοι πέρασαν από κάτω του Επιταφίου, ώστε να λάβουν την ευλογία της Μεγαλόχαρης.

0014AugKarlovasi03

Από κάθε άλλη φορά περισσότερη η συμμετοχή του κόσμου, παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Αμυρσώνης, ο Υποδιοικητής της 79 ΑΔΤΕ Συνταγματάρχης (ΤΘ) κ. Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Καρλοβάσου κ. Ανδρέας Βούβουνας, εκπρόσωποι των Όπλων και Σωμάτων Ασφαλείας, ο Αντιδήμαρχος Καρλοβάσου κ. Τάσος Καλατζής, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…