GevsivsParadosi Dreams
Greek Dutch English German Russian Turkish
Jumbo kouzina 00CharismaMikro VKDMarket2

Από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 στη διάθεση των ομάδων το κλειστό γυμναστήριο Βαθέος

Στο πρωϊνό μαγκαζίνο του Radio Café 102,4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος και αναφέρθηκε στην πορεία των έργων των αθλητικών εγκαταστάσεων στο νησί της Σάμου, τόσο στα ανοικτά γήπεδα, όσο και στα κλειστά γυμναστήρια. Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος:

«Αρχίζουν οι εργασίες όταν είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει αντιστοίχιση διαθέσιμου προσωπικού και χρηματικού ποσού, για να μην κάνουμε πράγματα που γινότανε στο παρελθόν και οδηγούσαν σε ανακολουθίες και ανθρώπους δυσαρεστημένους που δεν πληρωνόντουσαν και σε πολύ μεγάλες καθυστερήσεις. Άρα η έναρξη των εργασιών τον Σεπτέμβριο σήμαινε την ικανότητα, τη διαθεσιμότητα και την αποδοτικότητα για να γίνει η δουλειά αυτή η οποία πολλά χρόνια ταλαιπωρεί αθλητές και γενικά όλους όσους ασχολούνται με το κλειστό γυμναστήριο. Έχουμε μια εβδομάδα για ν΄αποδώσει και το τρίτο τρίψιμο του παρκέ το οποίο έγινε εξ’ αρχής, λόγω ότι αντικαταστάθηκαν μερικά ξύλινα σημεία επειδή δεν ήταν δυνατόν ν’ αντικατασταθούν όλα. Θέλουμε ακόμα μία εβδομάδα για να δώσουμε στις ομάδες το κλειστό γυμναστήριο. Στο τέλος μιας προσπάθειας κι επειδή υπήρχε στέρηση πολύ καιρό, υπάρχει μια μεγάλη βιασύνη να το ολοκληρώσουμε. Δεν θα βιαστούμε να πατήσουμε το παρκέ αν δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούν ν’ αγωνιστούν οι ομάδες μας».

Επίσης ο Δήμαρχος Σάμου αναφέρθηκε και στις μελέτες που έγιναν για κάθε αθλητική εγκατάσταση συνολικά: «

Μαζέψαμε όλες τις ελλείψεις που έχουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού, τις υποβάλλαμε στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου. Είναι ύψους 3.250.000 ευρώ, δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι ότι θα εγκριθεί όλο το ποσό, είμαστε σίγουροι ότι οι μελέτες στέκουν, είναι πολύ συγκροτημένες και αποδίδονται στην πραγματικότητα και γι’ αυτό πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά. Η προσπάθεια αναβάθμισης των αθλητικών χώρων θα έπρεπε να είναι έργο της πολιτείας. Η ΓΓΑ και το Υπουργείο θα έπρεπε να μαζέψουν όλες τις ελλείψεις, να υποβάλλουνε τις προτάσεις στο ΕΣΠΑ και να πάρει τα ανάλογα κονδύλια. Έργα που μπορεί να στοίχιζαν 700.000.000 ευρώ μέσω από ένα ΕΣΠΑ 25 δις ευρώ, πάντα τρέχουμε τελευταία στιγμή για την απορρόφηση των χρημάτων.

Είμαι αισιόδοξος ότι από την εβδομάδα που ξεκινά στις 13 Νοεμβρίου 2017, το κλειστό γυμναστήριο Σάμου θα δοθεί στις ομάδες για προπονήσεις, αλλά και να διεξάγονται αγώνες».

Για τον ηλεκτροφωτισμό των τριών αθλητικών χώρων (Δημοτικό Στάδιο Βαθέος, Δημοτικό γήπεδο Χώρας, κλειστό γυμναστήριο Πυθαγορείου) ο κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος είπε:

«Είναι μια απόφαση που συνοδεύτηκε από τα αντίστοιχα κονδύλια της ΓΓΑ και δεν έχουν ακόμα εκταμιευθεί, έχουμε μόνο τις αποφάσεις έγκρισης των κονδυλίων αυτών. Οι εκπτώσεις που έγιναν για τα έργα ήταν πολύ μεγάλες και ειδικά για το στάδιο Σάμου ήταν περίπου 50%. Και όταν έχουμε μεγάλες εκπτώσεις είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε διευκρινίσεις. Τα έργα προχωρούν, τα χρήματα θα σταλούν εντός του μηνός και νομίζω ότι γρήγορα θα έχουν ολοκληρωθεί».

Για το θέμα των 250.000 ευρώ που δόθηκαν από την ΠΕ Σάμου για το στάδιο Σάμου: «Οι 250.000 ευρώ που δόθηκαν από την ΠΕ Σάμου δεν επαρκούν για την αποκατάσταση όλου του γηπέδου. Εμείς μέσω του ΔΟΠΠΟΝΑΣ είπαμε ότι πρώτα πρέπει να γίνει ο στίβος. Η πρώτη φάση του έργου θα μπορούσε να είναι το φτιάξιμο του ταρτάν. Αν χρηματοδοτηθεί το έργο αυτό στο σύνολό του από το Περιφερειακό πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, τότε θα αφαιρέσουμε τα χρήματα της ΠΕ Σάμου και θα προβούμε σε ολική ανακατασκευή του γηπέδου (ρίξιμο κερκίδων, χλοοτάπητα πλαστικό, αποδυτήρια). Είναι αδιανόητο για τη δική μου τουλάχιστον αντίληψη να γυμνάζονται ταυτόχρονα σε τόσο μικρό χώρο αθλητές στίβου και ποδοσφαίρου, χωρίς να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας».

Για τον χλοοτάπητα του σταδίου Καρλοβάσου: «Το έργο για την αντικατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα προχωρά κανονικά, παρά τις ενστάσεις που υπήρξαν και την απόρριψή τους από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Η τεχνική έκθεση που έχω στα χέρια μου λέει ότι η δουλειά του κ. Σερασκέρη πάει πολύ καλά. Δεν θα βιαστούμε να κάνουν οι ομάδες προπονήσεις στο γήπεδο του Καρλοβάσου. Και δεν θα βιαστούμε γιατί η φθορά του φυσικού χλοοτάπητα είναι άμεση, είναι γρήγορη και με αποτέλεσμα καταστροφικό. Για να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό φυσικό χλοοτάπητα πρέπει να έχουμε υπομονή και να περιμένουμε να ωριμάσουν οι συνθήκες για κάτι τέτοιο».

Στη συνέντευξή του ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι, ενώ υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι στο χώρο του αθλητισμού θα πρέπει να δρουν συλλογικά και όχι ατομικά. Όλοι μαζί θα πρέπει να καθίσουμε σ’ ένα τραπέζι και να σχεδιάσουμε πρώτα την αναμόρφωση των ήδη αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουμε κληρονομήσει και κατά δεύτερον στο σχεδιασμό νέων που μέσω από ευρωπαϊκά προγράμματα και κονδύλια κάποια στιγμή θα υλοποιηθούν.

00Gipeda01 

Σημείωση: Σήμερα (Πέμπτη 02/11/2017) επισκεφθήκαμε το κλειστό γυμναστήριο Βαθέος και είδαμε από κοντά τις εργασίες που έχουν γίνει αλλά και ενημερωθήκαμε για τις εργασίες που απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η παράδοσή του προς χρήση σε αθλητές/τριες και γενικά τις ομάδες. Την Παρασκευή (03/11) θ’ αρχίσει η στρώση του λούστρου (3ο χέρι) έτσι ώστε το παρκέ να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε κάποια σημεία του παρκέ (εκεί που έχει γίνει η αντικατάσταση των ξύλων), είναι περισσότερο σκληρό απ’ ότι το υπόλοιπο λόγω ότι τα ξύλα είναι διαφορετικά. Η αρχική τοποθέτηση ήταν από ξύλα (σφένδαμος), ενώ η τωρινή από ξύλα (δρύς). Η αντικατάσταση των ξύλων έγινε διότι σε κάποια σημεία είχαν σαπίσει και ήταν πλέον επικίνδυνα να σπάσουν. Επίσης έχει ολοκληρωθεί και η στεγανοποίηση της στέγης και έτσι θα πρέπει πλέον να θεωρείται απίθανη η εισροή βρόχινου νερού στο παρκέ.

Θα ήταν όμως σωστό να εκθειάσουμε και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Υπήρξαν συμπολίτες μας που διέθεσαν μηχανήματα, εργαλεία, χρήματα από την τσέπη τους, αλλά και προσωπικό χρόνο για να γίνει το συγκεκριμένο έργο. Οι κ.κ. Φάνης Κουτζάς και Γιώργος Αντωνούσος εκτός από άλλα, έκαναν αφιλοκερδώς και τη σωστή διαγράμμιση του αγωνιστικού χώρου. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Η δε δαπάνη αποκατάστασης του αγωνιστικού χώρου εκτιμήθηκε περίπου στις 2.000€, αλλά χωρίς να υπολογίζεται η προσωπική εργασία που κάποιοι διέθεσαν και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Αλέξης Κομνηνός

telion VKD MARKET COFFEE ISLAND NEW Varagiannis

Ακουστε Ζωντανα!

Επικοινωνία

Samos Today

Θ.Σοφούλη 155
83100 Σάμος
Τηλ. +30 22730 87966 & 87967

Mail: info@samostoday.gr

Βρείτε μας στο Facebook